Waar op letten bij peuter dekbedovertrek

Peuterdekbedovertrek in een opvallende kleur
28 september 2016
Waar moet je op letten bij het kopen van een peuter dekbedovertrek?
28 september 2016
Laat alles zien

Waar op letten bij peuter dekbedovertrek

Aanschaf van een peuter dekbedovertrek

Bij de aanschaf van een kinderbedje, zal er ook beddengoed aangeschaft moeten worden. Niets leuker voor een kind om een nieuw bed met een leuk dekbedovertrek te krijgen. Koop bijvoorbeeld een dekbedovertrek van zijn favoriete karakter of animatiefilm. Voordat je een peuter dekbedovertrek gaat kopen, moet je weten wat de formaten van het bedje en het dekbed zullen zijn. Naast dat je de juiste afmetingen moet kiezen, zijn er nog een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Denk aan de soort stof van het dekbedovertrek. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met allergieën.

Waar houd je rekening mee?

Ten eerste is het belangrijk om te kijken wat het beste bij je peuter past. Zweet je kind veel? Kinderen hebben het ’s nachts namelijk een stuk warmer dan volwassenen. Dit maakt dat ze niet altijd een heel dik dekbed nodig hebben. Hierbij is het dan ook belangrijk dat de stof van het dekbedovertrek wat goed ademend is. Een voorbeeld hiervan is katoen. Deze stof neemt vocht op, maar is tegelijk ademend. Dit zorgt het voor een goede warmteregulatie, wat er vervolgens voor zorgt dat je kind comfortabel kan slapen.

Juiste dekbedovertrek bij allergieën

Heeft je peuter (snel) last van allergieën? Dan is de stof ook erg belangrijk. Hierbij kun je het beste kiezen voor synthetisch of katoen. Dit geldt voor zowel het dekbed of het dekbedovertrek. Het is goed te wassen, waardoor het hygiënisch en vrij van stof blijft. Een donzen of wollen dekbed is namelijk niet te wassen, waardoor het veel stof zal opnemen. Wasbaarheid is bij een allergiegevoelig kind dan ook erg belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *