Waar op letten bij peuter dekbedovertrek?

Waar moet je op letten bij het kopen van een peuter dekbedovertrek?
28 september 2016
Waar koop je een peuter dekbedovertrek?
28 september 2016
Laat alles zien

Waar op letten bij peuter dekbedovertrek?

Kinderen worden groter. Dit betekent dat ze op een gegeven moment ook over moeten naar een ander bed. Voor sommige kinderen kan dit erg lastig zijn. Ze blijven het liefst in hun oude bed met vertrouwde dekentje slapen. Belangrijk is om je kind (geestelijk) voor te bereiden op de verandering. Waar moet je op letten bij het kopen van een dekbedovertrek? Hoe kun jij je kind wellicht goed voorbereiden op de overgang naar een groter bed?

Het kopen van een dekbedovertrek

Een dekbedovertrek kun je pas kopen wanneer je een bedje en dekbed hebt uitgezocht. Aan de hand daarvan kies je een dekbedovertrek uit. Een kinderdekbed van ongeveer 100 x 135 zal wellicht het meest geschikt zijn. Dit formaat dekbed past in een baby- of peuterbed. Kinderen tot ongeveer twee jaar kunnen hier gebruik van maken. Daarna zal er toch echt een eenpersoonsbed aangeschaft moeten worden. Let op dat je niet een te groot dekbed koopt. Hetzelfde geldt voor het dekbedovertrek. Het is handig om je kind lekker in te kunnen stoppen (oftewel, het dekbed aan beide kanten instoppen), maar teveel stof is ook niet heel praktisch. Koop daarom een die past bij het formaat (dek)bed.

Laat je peuter een dekbedovertrek uitkiezen

Je kunt natuurlijk zelf een dekbedovertrek voor je peuter uitzoeken. Maar des te leuker is het om je kind te laten kiezen. Zoek bijvoorbeeld een paar varianten online uit en laat deze zien. Bestel vervolgens degene waar je kind het meest enthousiast over is. Des te leuker vind je kind het om straks onder de deken met zijn of haar zelf gekozen dekbedovertrek te slapen. Zo bereid je je kind voor dat hij of zij in een nieuw bed en onder een andere deken gaat slapen. Zo kun je wellicht ook situaties voorkomen. Denk aan een kind die niet onder de deken wil slapen, maar het liefst in zijn oude vertrouwde slaapzak blijft slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *