Waar moet je op letten bij het kopen van een peuter dekbedovertrek?

Waar op letten bij peuter dekbedovertrek
28 september 2016
Waar op letten bij peuter dekbedovertrek?
28 september 2016
Laat alles zien

Waar moet je op letten bij het kopen van een peuter dekbedovertrek?

Overgang naar een groter bed

Op een gegeven moment wordt een kind te groot voor het bedje waar hij of zij in slaapt. Er zal dan overgestapt moeten worden naar een groter bed. Voor peuters zijn er speciale peuterbedjes. Deze zijn niet zo groot en ze hebben een lage instap. Zo kan je kind gemakkelijk in het bedje komen. Daarnaast voelen peuters zich heel wat als ze in een groter bed mogen slapen. Naast het uitkiezen en kopen van een peuterbedje, moet er natuurlijk ook een peuter dekbedovertrek en bijbehoren gekocht worden. Waar let je op bij het kopen van een dekbedovertrek?

Afmetingen peuter dekbedovertrek

Ten eerste is het belangrijk om te weten wat voor maat dekbedovertrek je moet hebben. Pas dan kun je gaan kijken naar het aanbod van deze maten. Een peuterbedje zal ongeveer 100×135 zijn. Neem hierbij een dekbed- en overtrek dat iets groter is, zodat de deken goed ingestopt kan worden. Rond het tweede jaar zal je kind weer over moeten stappen naar een groter bed. Bedenk daarom hoeveel geld je wilt investeren in een kinderbedje, matras en beddengoed. Raadzaam is om pas in deze periode te investeren in goede slaapbenodigdheden.

Waar moet je nog meer rekening mee houden bij een peuter dekbedovertrek?

Wanneer je de afmetingen weet, kun je een dekbed uit gaan zoeken. Bedenk eerst even wat voor soort stof je moet hebben. Dit kan namelijk ook van invloed zijn. Bijvoorbeeld het gewicht. Het dekbed en dekbedovertrek mag samen niet te zwaar zijn. Daarnaast is een dekbedovertrek ook van invloed op de warmte, koudte en isolatie van de deken. Meestal is een katoenen dekbed het meest geschikt. Deze is prima te wassen en het neemt vocht op. Erg handig wanneer je kind ’s nachts veel zweet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *