Peuterdekbedovertrek

Leuk voor de zomer: verkoopstand “ijsdroom”
13 oktober 2014
Peuter dekbedhoes
28 september 2016
Laat alles zien

Peuterdekbedovertrek

Benodigdheden voor een peuterbedje

Wanneer je kind oud genoeg is, kan deze in een peuterbedje gaan slapen. Hiervoor zal je een speciaal bedje met benodigdheden moeten aanschaffen. Het peuterbedje is immers groter dan zijn of haar vorige bedje, maar kleiner dan een kinder- of gewoon bed. Daarnaast is het bedje lager, zodat je peuter gemakkelijk zelf in bed kan stappen. Dit betekent ook dat er andere maten gehanteerd worden én dat er een nieuw dekbedovertrek, hoeslaken, kussenslopen en wellicht kussens gekocht moeten worden.

Een dekbedovertrek voor je peuter

Voor je peuter wil je niet zomaar een dekbedovertrek kopen. Het leukste is om een dekbedovertrek te kopen van bijvoorbeeld zijn favoriete karakter, tekenfilm of film. Je peuter zal dan met alle plezier in de avond onder zijn of haar dekbed kruipen. Maar wat voor soorten overtrekken zijn er voor peuters verkrijgbaar? De keuze is ontzettend breed. Wanneer je online kijkt, zie je dat er onder andere varianten verkrijgbaar zijn van Disney. Bijvoorbeeld Winnie de Pooh, Frozen, Cars, Prinsessen, Minnie en Micky Mouse en ga zo maar door. Vooral Frozen is een populair karakter. Natuurlijk kun je ook kiezen uit dieren, bloemen, piraten, Hello Kitty of van de boerderij. Het leukste is om je kind te betrekken bij het kiezen van een dekbedovertrek.

Afmetingen dekbedovertrek peuterbedje

Voor een peuterbedje worden andere maten gehanteerd. Dit zijn nog weer kleinere maten dan die van een kinderbed. Afhankelijk van de matrasmaat, kies je het beddengoed voor het bedje uit. Belangrijk is in ieder geval dat je peuter straks aan beide kanten goed ingestopt kan worden. Voor het formaat kun je bijvoorbeeld 120 x 150 nemen. Deze is geschikt voor een bedje van ongeveer 70 x 140. Hierbij kun je kiezen voor een eenpersoons dekbedovertrek. Er blijft dan genoeg ruimte over om aan de zijkanten in te stoppen. Je zal merken dat het dekbed beter blijft zitten en dat je kind een stuk rustiger slaapt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *