Peuter dekbedhoes

Peuterdekbedovertrek
28 september 2016
Peuterdekbedovertrek in een opvallende kleur
28 september 2016
Laat alles zien

Peuter dekbedhoes

Overgang babybedje naar peuterbedje

Baby’s slapen over het algemeen in babywiegje. Naarmate een baby ouder wordt, zal deze hier te klein voor worden. Er zal dan een groter peuterbed aangeschaft moeten worden. Hierbij kun je bijvoorbeeld een bedje met spijlen of zonder spijlen kiezen. Pas omstreeks het tweede levensjaar kan er een dekbed voor een peuter worden aangeschaft. Voor een baby jonger dan deze leeftijd, is het dekbed namelijk nog veel te warm. Kleine kinderen zijn namelijk nog erg beweeglijk, waardoor er verstikkingsgevaar is. Koop daarom pas een dekbed met dekbedhoes als je peuter bijna twee jaar is.

Grootte van het peuter dekbedhoes

Een dekbedovertrek moet ongeveer even groot zijn als het dekbed zelf. Hierbij is het belangrijk dat een dekbedhoes aan de onder- en zijkant nog wel enige stof over is, zodat dit onder het matras gestopt kan worden. Hiervoor kan er ongeveer tien centimeter aangehouden (dat onder het matras gestopt kan worden. Waarom instoppen? Over het algemeen slapen kinderen dan een stuk rustiger en liggen ze niet zoveel te woelen.

Een dekbedhoes of een set?

Dekbedovertrekken zijn verkrijgbaar in allerlei maten, stoffen, kleuren en prints. Neem bijvoorbeeld een mooie roze dekbed voor een echt meisje-meisje. Een blauwe hoes of met het disney karakter cars kan voor een jongentje heel erg leuk zijn. Kies een dekbedhoes uit naar aanleiding van je kind. Wat vind hij of zij leuk? En wat heeft hij in de rest van de kamer? Pas de hoes bijvoorbeeld aan op het kleurgebruik, of kies iets waar je kind heel erg fan van is. Handig is wellicht om een volledige set te kopen. Op deze manier heb je alles bijpassend. Je kunt ook een dekbedhoes kopen, hier zitten de kussenslopen meestal bij in. Wellicht kun je de hoes voor het matras dan bij een andere (en goedkopere) winkel aanschaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *